היבטים רגשיים ונפשיים בשיקום הנוירולוגי

מנחים:

ענת מן, משרד הבריאות, ד"ר יולי טרגר, מנהל מחלקת שיקום סורוקה ויו"ר ועד יאגוד השיקום, ד"ר יעל מזור, עו"ס, מומחית בשיקום בריאות הנפש וטראומה, מדריכה בכירה, מרצה וחוקרת באקדמיה ומטפלת. הדס כפיר, מרפאה בעיסוק שיקום נוירולוגי ובריאות הנפש מבוגרים.

 

יום העיון עוסק בהעמקה ומתן כלים בהיבטים הרגשיים והנפשיים של המטופלים למרפאים בעיסוק המטפלות במטופלים נוירולוגים.

יום עיון – היבטים רגשיים ונפשיים בישקום הנוירולוגי- שכיחותם של היבטים רגשיים ונפשיים כמו דיכאון, חרדה, טראומה  גבוהה בקרב מטופלים עם פגיעהנוירולוגית.

 היבטים אלו משפיעים בין היתר על היענות ומעורבות של המטופלים בתהליך השיקום, ועל ניהול הלקות הפיזית שלהם. ישנה חשיבות רבה להתייחסות להיבטים הרגשיים והנפשיים. עם זאת, בפועל, מרפאות בעיסוק רבות מדווחות שאין להן את הידע והכלים להתייחסות לכך.

ביום עיון זה העלינו את  הנושא למודעות וקיבלנו מידע תאורטי ויישומי על התערבויות רלוונטיות. ד"ר טרגר מנהל מחלקה שיקומית בסורוקה דיבר על המטופלים במחלקות השיקום הסובלים ממחלות פסיכיאטריות נלוות ועל החשיבות בהכרות עם המחלות והטיפול בהם תוך כדי השיקום. ד"ר יעל מזור- עו"ס קלינית, הציגה את המודל של ארגון רגיש טראומה והדס כפיר, מרב"ע בתחום הפסיכיאטריה והשיקום הנוירולוגי הציגה את הטיפול בריפוי בעיסוק במטופלים נוירולוגיים החווים דכאון או מחלה פסיכיטרית אחרת בעקבות הארוע הנוירולוגי. היה מעניין וחשוב!

 

תפריט נגישות